ZeBlog archĄvum, 2008. janu r

Maestro, 2008. 01. 30., szerda #

Pest fel‚ menet m‚g egyszer bementem az ”nkorm nyzathoz. Az el‹ad˘ azt mondta, hogy ha nagyon agg˘dom a jogszerűs‚g miatt, akkor javasolja a bejelent‚st, hogy legyen r˘la papĄr ‚s hat rozat. Furcsa m˘don, ‚ppen nekem volt m‚g egy agg lyom, m‚gpedig a 250 cm-es magass g k‚rd‚se. Megn‚ztk a jogszab lyt, de ez csak a t”m”r kerĄt‚sre vonatkozik, a mi‚nk pedig igen nagy sz zal‚kban  tt”rt. égyhogy megnyugodtam. Vettnk valami feh‚r ”ntapad˘s h‚zager‹sĄt‹ szalagot, ezzel sz nd‚kozom majd kijel”lni a mostani kerĄt‚sen az Łj falazatok hely‚t.


Maestro, 2008. 01. 25., p‚ntek #

Ben‚ztem az ”nkorm nyzathoz, az el‹ad˘nak elmes‚lem, mennyire szeretn‚m meg‚pĄteni ezt a kerĄt‚st. Mondjuk, m r tudta, hiszen  tlag f‚l ‚vente ‚rdekl‹dtem, mi a helyzet ‚s nem lenne-e net n meg‚pĄthet‹... Mondtam neki, hogy ‚n teljesen elsz ntam magam a meg‚pĄt‚s‚re: ha kell, kiv rom a k”vetkez‹ f‹‚pĄt‚szt, de azt a kerĄt‚st a h zzal egytt terveztem, annak Łgy is kellene meg‚plnie.

ppen f‹‚pĄt‚szi fogad˘nap volt,  tbesz‚ltk vele is a helyzetet. Ahogy l tom, a f‹‚pĄt‚sz nem ”rl annyira a kerĄt‚snknek, de nem is ellenzi minden ron. Amikor megk‚rdeztem, hogy ugye akkor ‚pĄthetem,  tn‚zett sorban t”bb jogszab lyt, hmm”g”tt egy sor, majd kijelentette, hogy a t”rv‚ny szerint sem enged‚lyeztetni, sem bejelenteni nem kell az ‚pĄt‚st. Zebeg‚nynek m‚g mindig nincs hat lyos rendez‚si terve (‚ppen az ‹ irod ja k‚szĄti, de m‚g mindig nem l‚pett ‚rv‚nybe), ‚s az orsz gos szab lyok sem Ąrnak semmit a sz nt˘k kerĄt‚s‚r‹l. Akkor ‚pĄthetem? - k‚rdeztem. H t, v‚gl is igen, de Łgyis v ltozni fog ez a t”rv‚ny, nem lehet, hogy ez Ągy maradjon. J˘, mondtam, de ha most fel‚pĄtem, azzal nem s‚rtek semmilyen jogszab lyt? s ha ut na v ltozik b rmi is, az erre m r nem vonatkozik? H t, v‚gl is igen. K”sz”n”m, akkor amint lehet, elkezdjk. A tervek m r Łgyis k‚szen vannak!

Besz‚ltem r”gt”n a kivitelez‹nkkel is, ‚ppen k‚t h zat is ‚pĄt, de mindkett‹t ‚n terveztem ‚s ‚n hoztam neki a munk t, Łgyhogy val˘szĄnűleg lesz r  ideje.

A kerĄt‚snk l tv nyterve m‚g 2004-b‹l

Maestro, 2008. 01. 23., szerda #

Egy m sik munk m gy‚ben bent j rtam a XX. kerleti ”nkormin l, ‚s ha m r ott voltam, r k‚rdeztem erre a kerĄt‚s dologra is. Az el‹ad˘ meger‹sĄtette, hogy val˘ban ez a helyzet, az ‹ munk jukat ugyan nem k”nnyĄtett‚k meg semmivel, de jelen helyzetben mindenki azt ‚pĄt, amit akar.

n pedig ezt akarom:

Legels‹ skiccem a kerĄt‚snkr‹l

Maestro, 2008. 01. 17., cst”rt”k #

éj munk val bĄztak meg p r napja, ‚s ma felhĄvott a megbĄz˘nk, hogy n‚zzem meg a k”zl”nyt, mert az Łj t”rv‚ny szerint nem enged‚lyk”teles a kerĄt‚s ‚pĄt‚se, ‹ pedig magas ‚s t”m”r kerĄt‚st szeretne ‚pĄteni. Ut nan‚ztem a k”zl”nyben, ‚s t‚nyleg! M‚g csak be sem kell jelenteni, a szab lyok keretein bell b rmi ‚pĄthet‹. Elgondolkodtat˘!!!


Maestro, 2008. 01. 02., szerda #

N‚h ny behavazott fot˘ a h zunkr˘l, h rom ‚vvel a meg‚pl‚se ut n:

Utcai fot˘

szakkeleti oldalon, az eresz alatt tele van rakva f val a h z oldala:

szakkeleti oldal

Az erd‹ fel‹l n‚zve l tszik csak igaz n, milyen hosszŁ a h z els‹ fele:

Az erd‹ fel‹l n‚zve