ZeBlog archvum, 2008. janur

Maestro, 2008. 01. 30., szerda #

Pest fel menet mg egyszer bementem az nkormnyzathoz. Az elad azt mondta, hogy ha nagyon aggdom a jogszersg miatt, akkor javasolja a bejelentst, hogy legyen rla papr s hatrozat. Furcsa mdon, ppen nekem volt mg egy agglyom, mgpedig a 250 cm-es magassg krdse. Megnztk a jogszablyt, de ez csak a tmr kertsre vonatkozik, a mink pedig igen nagy szzalkban ttrt. gyhogy megnyugodtam. Vettnk valami fehr ntapads hzagerst szalagot, ezzel szndkozom majd kijellni a mostani kertsen az j falazatok helyt.


Maestro, 2008. 01. 25., pntek #

Benztem az nkormnyzathoz, az eladnak elmeslem, mennyire szeretnm megpteni ezt a kertst. Mondjuk, mr tudta, hiszen tlag fl vente rdekldtem, mi a helyzet s nem lenne-e netn megpthet... Mondtam neki, hogy n teljesen elszntam magam a megptsre: ha kell, kivrom a kvetkez fptszt, de azt a kertst a hzzal egytt terveztem, annak gy is kellene megplnie.

ppen fptszi fogadnap volt, tbeszltk vele is a helyzetet. Ahogy ltom, a fptsz nem rl annyira a kertsnknek, de nem is ellenzi mindenron. Amikor megkrdeztem, hogy ugye akkor pthetem, tnzett sorban tbb jogszablyt, hmmgtt egy sor, majd kijelentette, hogy a trvny szerint sem engedlyeztetni, sem bejelenteni nem kell az ptst. Zebegnynek mg mindig nincs hatlyos rendezsi terve (ppen az irodja kszti, de mg mindig nem lpett rvnybe), s az orszgos szablyok sem rnak semmit a szntk kertsrl. Akkor pthetem? - krdeztem. Ht, vgl is igen, de gyis vltozni fog ez a trvny, nem lehet, hogy ez gy maradjon. J, mondtam, de ha most felptem, azzal nem srtek semmilyen jogszablyt? s ha utna vltozik brmi is, az erre mr nem vonatkozik? Ht, vgl is igen. Ksznm, akkor amint lehet, elkezdjk. A tervek mr gyis kszen vannak!

Beszltem rgtn a kiviteleznkkel is, ppen kt hzat is pt, de mindkettt n terveztem s n hoztam neki a munkt, gyhogy valsznleg lesz r ideje.

A kertsnk ltvnyterve mg 2004-bl

Maestro, 2008. 01. 23., szerda #

Egy msik munkm gyben bent jrtam a XX. kerleti nkorminl, s ha mr ott voltam, rkrdeztem erre a kerts dologra is. Az elad megerstette, hogy valban ez a helyzet, az munkjukat ugyan nem knnytettk meg semmivel, de jelen helyzetben mindenki azt pt, amit akar.

n pedig ezt akarom:

Legels skiccem a kertsnkrl

Maestro, 2008. 01. 17., cstrtk #

j munkval bztak meg pr napja, s ma felhvott a megbznk, hogy nzzem meg a kzlnyt, mert az j trvny szerint nem engedlykteles a kerts ptse, pedig magas s tmr kertst szeretne pteni. Utnanztem a kzlnyben, s tnyleg! Mg csak be sem kell jelenteni, a szablyok keretein bell brmi pthet. Elgondolkodtat!!!


Maestro, 2008. 01. 02., szerda #

Nhny behavazott fot a hzunkrl, hrom vvel a megplse utn:

Utcai fot

szakkeleti oldalon, az eresz alatt tele van rakva fval a hz oldala:

szakkeleti oldal

Az erd fell nzve ltszik csak igazn, milyen hossz a hz els fele:

Az erd fell nzve