ZeBlog archívum, 2009. november

Maestro, 2009. 11. 25., szerda #

A ház belsejét nem nagyon mutogattuk eddig, mivel nem volt még minden tökéletesen készen. De most készítettem pár fotót a belső terekről is, hátha valakit érdekel...

A nappali sarka a kandallóval. Ez a kis vaskályha fűti az egész házat, még hozzá légfűtéssel, vagyis mindenféle fűtőbetét és központi fűtés nélkül. Valamikor kivettem felette egy deszkát, hogy jobban felszálljon a meleg a tetőtérbe, de aztán vissza kellett raknom, mert túl meleg lett. Nagyon hatékony a ház energetikai szempontból, 6 kW energiával kifűthető.

A kandalló sarok

Az előszoba ajtaja mellett van az étkezősarok. A nappali tér négy sarkában sötétebbre festettük a falat, így olyan, mintha nagy oszlopk támasztanák alá az átlósan menő mestergerendákat. Ősszel a nap besüt a nappali legtávolabbi sarkába is.

Az étkező

A konyha szigetes megoldású, hogy Ági főzés közben a kertet nézhesse. A bútorokra nem tettünk ajtókat, csak színes függönyökkel takarjuk a polcokat. A szigetnek a nappali felé néző oldalán is polcok vannak.

Konyhabútor és sziget

A konyha felülnézetben, egy személyes, de nagyon praktikus és kényelmes.

A konyha felülnézetben

A nappalinak két hatalmas tolóajtaja van, 255 centi névleges magassággal, így kellemesen világos (az ellenfényes fotón ez éppen nem látszik, de a nappali többi fotójából kikövetkeztethető).

Nagy tolóajtók a nappaliban

A lépcső mögötti részen télikertet alakítottunk ki, mellette a nappali bútorai.

A lépcső és környéke

Ez az egyedi formájú lépcső csigalépcsőként indul, de aztán visszafordul és kiszélesedik, hogy a tetőtér közepére érkezhessen.

Egyedi formájú lépcső

A fürdőszobában is antikolt falfestés van, ami jól passzol a kékes-barnás csempéhez.

Fürdőszoba

A fürdőnek szokatlanul nagy ablakot adtunk, hogy egész nap világos legyen. A déli ablak előtt rózsabokrok nőnek, ezek árnyéka látszik a képen.

Hatalmas ablak

Az előszobában van a mosógép és a vízlágyító, és a bejárat mellett a fogas. A bejárati ajtóba nem csak a Kék Madarat, de egy macskaajtót is beépítettünk, ez egyébként az összes többi ajtónak is szériatartozéka.

Előszoba

A lépcső felülnézetből, itt is jól látható a visszafelé csavarodó csigavonal. Mellette tágas tér van, itt jön fel a meleg a tetőtér fűtéséhez.

A lépcső felülnézetből

A tetőtérben vannak a dolgozóasztalaink és a tévézősarok (szigorúan csak videó és DVD, antenna nincs bekötve). A látszó gerendás faszerkezet nagyon otthonossá teszi ezt a nagy teret, a három darab 2,2 m átmérőjű ablaknak és a fehér deszkázatnak köszönhetően pedig egész nap világos van benne.

Tetőtér

A hálószobát Ágicza üvegfestményei díszítik, a két ajtónyílás mögött találhatók a gardróbok. A hálóban barnára lazúrozott deszkákat használtunk a tetőben, hogy erősítsék a kuckós jelleget.

Hálószoba

Maestro, 2009. 11. 22., vasárnap #

Ágicza gondolt egyet és kifestette a nappalit és az előszobát. Nem volt túl nagy feladat, mert a nappali déli és nyugati fala szinte csak a tolóajtókból áll, ráadásul megvolt a fehér alap és csak antikolni kellett rá.

A nappali új színei

A fal fő színe drapp lett, hasonló a fürdőszobaihoz, csak a sarkokban betüremkedő falat festette markánsan sötétebbre, hogy úgy nézzen ki, mintha nagy oszlopok lennének ott.

Nappali festése