ZeBlog archívum, 2011. szeptember

Maestro, 2011. 09. 28., szerda #

Újabb fotók, ha már így belelendültünk... A kis tó partján egyre nagyobbak a növények, valamikor én még ezek felett lődöztem át, most már nem nagyon menne.

A kis tó partja

A tó partján végig buja növényzet virul, a víz szép tiszta még így az év második felében is.

A kis tó

Már csak arra várunk, hogy ez a kis fa is rendesen megnőjön, és adjon valami árnyékot nyugat felől is. Egyelőre ezt teljesen az árnyékolóra kell bíznunk.

Nyugati oldal

A kerti pergola roskadozik az akáctól, lassan lehet kezdeni ritkítani azt is, mint a hínárt és a tavirózsákat.

A kerti pergola

A szomszéd házból már csak ennyi látszik. A magas fasor a szomszéd telken áll, mi éppen ezért már csak alacsony fákat ültettünk, és mégis olyan, mintha még pár méterrel szélesebb lenne a kertünk. A kis tó és a terasz a nap egy részében már teljesen árnyékban van.

A szomszéd felé

Az egész kert kezd árnyékossá válni, ami nagyon jó, hiszen épp ez a növényzet lényege. Nincs rosszabb, mint az új házak körül a tűző napon árválkodó facsemeték. Nálunk már egyre nehezebb megmondani, hol végződik a kertünk és hol kezdődik a patakparti erdő.

Árnyékos kert

A rózsák még virágoznak (ez ilyen fajta, egész évben van rajta virág), de a vadszőlő már bepirosodott, itt az ősz...

Rózsák és vadszőlő

A vadszőlő mostanra már tiszta vörös lett, csak a rózsabokor zöldell továbbra is a terasz sarkában.

Piros vadszőlő

Maestro, 2011. 09. 06., kedd #

Újabb fotósorozat... A kerítésből már csak a teteje látszik ki a sok növény közül. Két oldalról vadszőlőt futtattunk rá, előtte pedig rózsák nőnek.

Kerítés

A fürdőszoba ablakát is már teljesen körbenőtték a növények.

Fürdőszoba ablaka

Sajnos, a speciális csavart levelű füzeknek nem tett jót a nyári szárazság, elég bánatosan néznek ki. Nem tudom, miért nem lehetett valami rendes fát ültetni ide, az előkert is tele van mindenféle csoffadt, ferde fenyőkkel, amik állítólag éppen emiatt értékes és ritka fajták.

Tópart

A tóból kitermeltünk egy újabb adag hínárt. Nehéz elhinni, de egy kis zacskóra valót hoztunk még évekkel ezelőtt, és azóta teljesen elszaporodott a tóban. De nem baj, mert ez véd az algáktól, eleszi előlük a tápanyagot, és a felesleget könnyű kiszedni a tóból.

Hínár a tóparton

A kis tó és környéke. Már nem nagyon látni át a jobb oldali szomszédunk felől sem, a valamikori nádastó helyén kis fa nő és mindenféle évelők, amiket egy fél háztető esővize öntöz, nőnek is rendesen.

A kis tó