ZeBlog archívum, 2012. május

Maestro, 2012. 05. 31., csütörtök #

Mostanában én foglalkozom többet a kerttel, és cukkolom is Ágit rendesen, hogy bezzeg az én kezem alatt soha nem látott virágzásba fogott minden. Vannak olyan virágok, amik éveken át nem nyíltak ki Áginak, nekem meg egymással versengve mutogatják a virágaikat. Talán az lehet az oka, hogy én minden változásnak gyermeki módon örülök, míg ő mindennel csak elégedetlenkedik. A növények pedig egyszerűen érzik, hogy nekem érdemesebb produkálniuk magukat :-)

Évelőágyások

Egy kis napsütéses kép a kertről és a kis tóról, ahogy a teraszról látjuk.

Teraszról nézve

A gyep ebben a melegben csak küzd a túlélésért, kora reggeltől délelőttig és alkonyattól késő éjjelig megy a locsoló, de még így is látszanak rajta kiszáradt foltok.

Gyep

Ezt a fát külön az én kedvemért ültette Ágicza, ahogy ülök az asztalomnál, éppen rálátok, de nem takarja el az egész kilátást az Almáskert felé.

Fa az ablakom alatt

A császárfa is kezd nőni, hatalmas levelei vannak, ha még 3-4 méterrel magasabb lenne, akkor már a teraszt is le tudná árnyékolni.

A császárfa alatt

Maestro, 2012. 05. 26., szombat #

Hihetetlen, hogy öt évvel ezelőtt tudtuk csak először rendesen körbefotózni a házat. Ma hasonlóan szép idő volt, napsütés és elszórt felhők az égen, ideális alkalom volt megismételni a négy évvel ezelőtti fotókat, bár a házból egyre kevesebb látszik...

A kis tó felé néz a ház reklámarca, ha egyetlen fotóval kellene minden lényegeset elmondanom a házikónkról, akkor ezt választanám.

A kis tó partja

A kert felől nézve látszik csak, milyen magas a telekhatár mentén végigmenő évelőágyás.

Évelőágyás

A tópartról nézve. A nagy tóban annyi a tavirózsa, hogy már kiemelkednek a leveleik a vízből, a tópart pedig árnyékos a szomszéd nagyra nőtt nyárfái miatt. Szép lassan növögetnek a mi fáink is.

A nagy tó partja

A császárfa is kezd már lassan fának kinézni, a terasz előtti rész egyre hűvösebb és árnyékosabb.

Délnyugati oldal

A vadszőlőm már a gerincig felmászott, a déli ablakot pedig komolyan beárnyékolja.

A vadszőlőm

A nappaliból ilyen kilátás nyílik a kertre. A kertbe csak korán reggel vagy este megyek ki, de a házban kellemes az idő.

Kilátás a nappaliból

A kis tó felülnézete a tetőtérből:

Kis tó felülnézet

Maestro, 2012. 05. 16., szerda #

A vadszőlőm szerencsére nem fagyott el a télen, és szépen folytatja a terjeszkedést a déli ablak körül. A reggeli naptól ugyan még nem véd, de kora délutántól kezdve már hatékonyan védi a házat a melegtől. Azért az nagy dolog, hogy a legnagyobb kánikulában sem kell klímát használnunk, mert a ház 10-12 fokkal a külső hőmérséklet alatt tud maradni.

Vadszőlő az ablak körül

A kis tó minden tavasszal nagyon szép átlátszó, év végére kicsit romlik a helyzet, de mióta betelepítettük a hínárokat, valamint a tavirózsák is elkezdték beteríteni, algának nyoma sincs.

A kis tó